Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tim Burton verfilmt 'Alice in Wonderland'

Shownieuws

Tim Burton gaat een 3D-verfilming maken van het boek 'Alice in Wonderland' van Lewis Carroll. De 49-jarige filmmaker staat bekend om zijn fantasierijke films.

Tim Burton gaat een 3D-verfilming maken van het boek 'Alice in Wonderland' van Lewis Carroll. Dat meldt het filmvakblad Variety. De film gaat zowel gebruik maken van normaal gefilmd materiaal als van 'motion capturing'. Dit is een techniek die gebruikt wordt om bewegingen van mensen te kopiëren naar realistische animaties.

De film, waarvan de productie begin volgend jaar van start gaat, is een van de twee projecten die de excentrieke regisseur met Disney onderneemt. Daarnaast krijgt 'Frankenweenie', een korte film van Burton uit 1984, een speelfilmversie. Net als zijn film 'The nightmare before Christmas' wordt dit een animatiefilm. De 49-jarige filmmaker staat bekend om zijn fantasierijke films.

Linda Woolverton, die onder meer meeschreef aan het script voor 'The lion king' en 'Beauty and the beast', is verantwoordelijk voor het scenario van de Disneyproductie 'Alice in Wonderland'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen