Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Adoptie door Angelina Jolie legaal verlopen'

Shownieuws

De adoptie van het Ethiopische meisje Zahara door actrice Angelina Jolie is legaal verlopen. Dat zegt het bureau dat over de adoptieprocedure ging.

De adoptie van het Ethiopische meisje Zahara door actrice Angelina Jolie is legaal verlopen. Dat zegt Tsegaye Berhe, het hoofd van Wide Horizons for Children dat over de adoptieprocedure ging. "De adoptie was legaal en kan niet teruggedraaid worden", verklaarde hij tegen persbureau Reuters.

Eerder deze week ontstond er opspraak rondom de adoptie. De familie van Zahara, waaronder een vrouw die beweert haar biologische moeder te zijn, wilde het kindje terughalen naar Ethiopië. Jolie zelf heeft altijd gezegd dat de 2-jarige een wees was.

Berhe ontkent stellig dat de familie het kind terug wil. Volgens hem hebben verslaggevers de familie betaald om commotie te veroorzaken. "De controversie is een mediahype die ontstaan is door onethische journalisten die de armoede van de oma van het kind hebben uitgebuit", zegt hij.

De hele procedure zou volledig volgens het boekje zijn verlopen. "Het gerecht in Addis Ababa keurde de adoptie goed na het inzien van een document van de oma van het kind. Hierin stond dat de moeder van Zahara was gestorven en zij zelf te arm was om het op te voeden. Ook werden drie getuigen gehoord die allen verklaarden dat de moeder was overleden en de vader niet bekend was."

Jolie en haar partner Brad Pitt hebben momenteel drie adoptiekinderen: Maddox, Zahara en Pax. Ook hebben ze nog een 'eigen' dochter, de 1-jarige Shiloh.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen