Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jimmy Page geëerd als levende legende

Shownieuws

Led Zeppelin-gitarist Jimmy Page is benoemd tot 'levende legende' op de Classic Rock Awards in Londen. Hij maakte onder meer de klassieker 'Stairway to heaven'.

Led Zeppelin-gitarist Jimmy Page is benoemd tot 'levende legende' op de Classic Rock Roll of Honour Awards in Londen. Uit handen van Steven Tyler, voorman van Aerosmith, kreeg hij maandag een vintage Gibson Les Paul-gitaar. De 63-jarige Page is befaamd om zijn gitaarwerk en als oprichter van Led Zeppelin, waarmee hij verantwoordelijk was voor rockklassiekers als 'Whole lotta love' en 'Stairway to heaven'.

Led Zeppelin zou op 26 november een eenmalig reünieconcert geven in Londen, maar dat is uitgesteld. Page heeft zijn vinger gebroken en kan drie weken geen gitaar spelen. Het concert is verplaatst naar 10 december.

Zanger Meat Loaf won een classic album award voor 'Bat out of hell' uit 1977, maar was niet aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen. Hij herstelt van een cyste op zijn stemband, waardoor hij eerder deze week twee concerten van zijn Britse tournee moest afzeggen en ook niet naar de Rotterdamse Ahoy kan komen. Zijn dochter Pearl Aday nam de prijs voor hem in ontvangst.

Andere prijzen gingen naar Status Quo, Jeff Wayne en wijlen Mick Ronson. Onder de gasten waren onder anderen Alice Cooper, Joan Jette en Lemmy van Motörhead.

De Classic Rock Awards werden dit jaar voor de derde keer vergeven. De prijzenshow is een initiatief van het Britse blad Classic Rock.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen