Kies je favoriete radiostation

Dossiers

The Eagles eindelijk op één in Engeland

Shownieuws

Voor het eerst staan The Eagles met een album op nummer één in de Britse hitlijst. 'Long road out of Eden' is de eerste cd in 28 jaar van de Amerikaanse band.

Voor het eerst sinds het bestaan van The Eagles staat de band met een album op nummer één in de Britse hitlijst. Dat meldt persbureau Reuters maandag. 'Long road out of Eden' is het eerste studioalbum in 28 jaar van de Amerikaanse rockband.

Hoewel de band een aantal succesvolle singles gescoord heeft, waaronder 'Hotel California' en 'Take it to the limit', bereikte de band nooit eerder een eerste plaats in een Britse album- of singlelijst.

Ondanks de goede verkoop van het album lopen de reacties uiteen. Een recensent van de Washington Post merkte op dat het album 'precies op tijd is gekomen voor de kerstverkoop van 1983'.

Het laatste album van de band uit Californië, 'The long run', stamt uit 1979. In 1982 gingen The Eagles officieel uit elkaar om in 1994 een comeback te maken met een tournee. Het greatest hits-album van de band is het best verkochte Amerikaanse album ooit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen