Kies je favoriete radiostation

Dossiers

World Music Award voor Within Temptation

Shownieuws

Within Temptation heeft in Monaco een World Music Award gewonnen voor best verkopende Nederlandse artiest. De prijzenshow wordt in 160 landen uitgezonden.

Within Temptation heeft zondag in Monaco een World Music Award gewonnen voor best verkopende Nederlandse artiest. Met de onderscheiding mag de band zich nu officieel de best verkopende band in het buitenland noemen van dit jaar.

In Nederland werd de band van zangeres Sharon den Adel al vier keer onderscheiden met de Buma Cultuur Exportprijs voor meeste succesvolle Nederlandse act in het buitenland.

Het laatste album van de groep, 'The heart of everything', bereikte de toptien van onder meer de Duitse, Zweedse en Finse hitparades. In Nederland en Amerika kwam het album binnen op één.

In totaal is de plaat uitgebracht in 34 landen en geeft de band op verschillende locaties in totaal 120 shows. De laatste vindt plaats op 24 november in het Eindhovense Beursgebouw. Op 7 februari staat de symfonische metalband met het Metropole Orkest in de Rotterdamse Ahoy.

De World Music Awards worden jaarlijks uitgereikt aan de internationaal best verkopende artiesten. De show wordt in 160 landen uitgezonden en naar schatting door een miljard mensen bekeken.

Vorige week won Within Temptarion ook al een MTV Europe Music Award.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen