Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Leidster Oprah Winfrey-school op borg vrij

Shownieuws

De leidster op The Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls is maandag op borg vrijgekomen. Ze wordt beschuldigd van het mishandelen van leerlingen.

(Novum/AP) - De rechtbank heeft de leidster op The Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls maandag op borgtocht vrijgelaten. Zij wordt beschuldigd van het mishandelen van leerlingen en seksueel misbruik van een student. De 27-jarige Tiny Virginia Makopo werd donderdag gearresteerd. Ze kwam vrij na het betalen van een borg van 311 euro.

De meisjesschool in Johannesbug opende in januari op feestelijke wijze haar deuren. Op 17 oktober werd bekendgemaakt dat een leidster geschorst was wegens wangedrag. Oprah Winfrey bood direct haar excuses aan. In een verklaring op de website van de Zuid-Afrikaanse school zegt de presentatrice dat ze hoopt dat gerechtigheid zegeviert. "Laat dit als voorbeeld dienen", zei ze. "Het is onze taak als volwassenen om te luisteren en actie te ondernemen iedere keer wanneer een kind de moed heeft om naar voren te stappen."

Maandag sprak de 53-jarige Winfrey via een satellietverbinding over de kwestie met Zuid-Afrikaanse journalisten. "Het heeft me verschrikkelijk aangegrepen", zei ze. "Toen ik het nieuws hoorde, heb ik direct aangegeven een onafhankelijk onderzoek te willen starten. Ik deed dit omdat mensen die kinderen mishandelen dit in mijn ervaring, nooit, maar dan ook nooit bij slechts één kind doen."

Sinds het uitlekken van de mishandeling en het misbruik, enige weken geleden, vloog de talkshowkoningin al zeker twee keer vanuit de Verenigde Staten naar Zuid-Afrika.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen