Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Céline Dion geëerd op World Music Awards

Shownieuws

Céline Dion heeft de hoogste onderscheiding ontvangen op de World Music Awards in Monaco: de Legend Award. Ze kreeg de prijs uit handen van prins Albert.

(Novum/AP) - De Canadese zangeres Céline Dion heeft zondag de hoogste onderscheiding ontvangen op de World Music Awards in Monaco: de Legend Award. Dion kreeg de prijs uit handen van prins Albert, die zei dat haar stem 'de harten op de wereld streelt en op ieders gezicht een lach doet verschijnen'.

Dion droeg de prijs op aan haar familie. Daarna bracht ze het nummer 'Taking chances' ten gehore, de eerste single van haar gelijknamige nieuwe album.

Ook r&b-zangeres Patti LaBelle werd geëerd, om haar bijdrage aan de r&b. Tijdens haar vertolking van 'Lady Marmelade' ging het hele publiek, inclusief de prins, met de voetjes van de vloer.

De grote winnaar van de avond was de Britse popster Mika. Hij kreeg de awards voor beste nieuwkomer, beste zanger, beste pop/rock-zanger en beste Britse zanger. Geveld door keelproblemen kon hij zijn hit 'Grace Kelly' helaas niet zingen. Het liedje refereert aan de moeder van prins Albert, de Hollywood-actrice die in 1956 prinses van Monaco werd.

Andere prijzen gingen naar rapper Akon (beste r&b-zanger), Rihanna (beste entertainer en beste zangeres), Avril Lavigne (beste pop/rock-zangeres en beste Candese zangeres) en Laura Pausini (beste Italiaanse zangeres).

De World Music Awards worden jaarlijks uitgereikt aan de internationaal best verkopende artiesten. De show wordt in 160 landen uitgezonden en door naar schatting een miljard mensen bekeken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen