Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sinterklaas overdonderd door vele feesten

Shownieuws

Dat Sinterklaas er niet jonger op wordt, is niet te merken aan het aantal feesten dat wordt georganiseerd. Zes grote voorstellingen zijn door het land te zien.

Dat Sinterklaas er niet jonger op wordt, is niet te merken aan het aantal feesten dat voor de goedheiligman wordt georganiseerd. Maar liefst zes grote sinterklaasvoorstellingen zijn door het hele land te zien. Na zijn aankomst, zaterdag in Kampen, is de sint tot en met zijn verjaardag op 5 december druk met bezoekjes aan de vele concerten en toneelstukken.

Jochem van Gelder pakt op 2 december in Zoetermeer groots uit met 'Het coole Sinterklaasconcert', waarbij Ch!pz, Bo & Monica, Djumbo en XYP van de partij zijn. De presentator van Praatjesmakers spuide eerder dit jaar zijn kritiek op 'Het feest van Sinterklaas', dat op 23, 24 en 25 november plaatsvindt in Ahoy Rotterdam. Kinderzender Jetix en concertorganisator Mojo zouden met toegangsprijzen die oplopen tot ruim dertig euro hun jonge publiek proberen uit te melken.

Op 'Het feest van Sinterklaas', dat al enkele jaren wordt georganiseerd, treden Thomas Berge, dj's Wipneus en Pim, de Gebroeders Ko en Ernst en Bobbie op. De twee kindervrienden hebben ook nog hun eigen sinterklaasshow, 'Een verrassing voor Sinterklaas', waarmee Ernst en Bobbie tot en met 2 december optreden in steden als Alkmaar, Leiden en Nieuwegein.

Ook de Gebroeders Ko houden het niet bij de drie optredens op het 'Feest van Sinterklaas'. Het zangduo, dat vooral bekendstaat om Nederlandse variaties op het Zweedse nummer 'Boten Anna', organiseren op 1 december het 'Het grote Brabants Sinterklaasfeest'. Naast de 'broers' maken zestig pieten en Sinterklaas hun opwachting. Hun nieuwe single 'Zwaai maar dag Sinterklaasje' komt maandag binnen op achttien in de Single Top 100.

Ook het meer traditionele sinterklaaslied komt aan bod, in het Haarlemse concertgebouw de Philharmonie. Musicalsterren Tony Neef, Maaike Widdershoven en Dick Cohen zijn op 2 december te zien en te horen in de meezingvoorstelling 'Sinterklaas en de malle mijter'.

Ron Boszhard onderscheidt zich door meer nadruk op spanning en avontuur in de theatervoorstelling 'De geheime chocoladeletters van de Sint'. De show is van 25 november tot en met 5 december te zien in onder meer Hengelo, Breda en Roermond. In de voorstelling gaat de presentator en zanger op zoek naar een aantal chocoladeletters, die hem de geheime schuilplaats van de sint moeten aanwijzen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen