Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Verkoop laatste boek Potterreeks start feestelijk

Shownieuws

Vanavond is het zo ver: om middernacht start de verkoop van de Nederlandse versie van het laatste Harry Potter-boek, 'Harry Potter en de Relieken van de dood'.

Harry Potterfans kunnen vrijdagnacht vanaf 00.00 uur eindelijk het zevende en laatste boek van de Potterreeks aanschaffen. De Nederlandse versie van het boek, 'Harry Potter en de Relieken van de dood', is vanaf dan te koop in een oplage van 900 duizend exemplaren. De release van de Nederlandse versie van het boek van schrijfster J.K. Rowling gaat gepaard met tientallen feesten in het hele land.

De Potter-mania lijkt opnieuw ongekend. Ook het spoorwegmuseum in Utrecht is in de ban van de tovenaarsleerling. Net als in 2005 pakt het daarom uit met een heus Harry Potter-weekend. "Harry Potter spreekt tot de verbeelding van jong en oud en het museum wil hetzelfde uitstralen", zegt een woordvoerder.

Op 16, 17 en 18 november is het museum daarom getransformeerd in de Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus. Het weekeinde gaat vrijdag, alleen voor kinderen van 10 tot 15 jaar, om 21.00 uur van start voor tweehonderd fans die van tevoren een kaartje hebben weten te bemachtigen. Vanzelfsprekend moeten deze kinderen zich wel als echte tovenaarsleerlingen hebben uitgedost.

Tot middernacht krijgen ze les van docenten van de tovenaarsschool en kunnen ze een ritje maken met de Hogwarts Express. Deze vertrekt vanaf perron 9¾ voor een ritje. Om 00.00 uur kunnen de kinderen het felbegeerde laatste deel uit de meest populaire boekenreeks ooit in hun handen nemen om het vervolgens thuis natuurlijk in een ruk uit te lezen. Ook zaterdag en zondag is het museum geopend voor Potter-fanaten.

Het uitbrengen van het boek gebeurd onder strikte voorwaarden. Onder geen beding mogen de boeken voor middernacht verkocht worden. Een filiaal van Blokker in Winschoten verkocht woensdag per abuis toch vier exemplaren en riskeert nu een boete van twintigduizend euro.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen