Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Johnny Carson bovenaan televisie-iconenlijst

Shownieuws

Carson is uitgeroepen tot belangrijkste tv-icoon. De in 2005 overleden presentator van de Tonight Show staat bovenaan een lijst met vijftig televisie-iconen.

(Novum/AP) - De Amerikaanse televisiester Johnny Carson is uitgeroepen tot het belangrijkste tv-icoon. De in 2005 overleden presentator van de Tonight Show staat bovenaan de eenmalige lijst met vijftig televisie-iconen. De lijst is samengesteld door de Amerikaanse kabelzender TV Land en het tijdschrift Entertainment Weekly.

De opvolger van Carson, Jay Leno, staat niet op de lijst. Concurrenten David Letterman en Jon Stewart wel, respectievelijk op plaats 16 en 41. Talkshowkoningin Oprah Winfrey is de derde naam op de ranglijst, de in 1989 overleden comédienne Lucille Ball staat op de tweede plaats.

Andere tv-iconen zijn onder anderen Bill Cosby (4), Jerry Seinfeld (8), Heather Locklear (25), Sarah Jessica Parker (31), Ellen deGeneres en George Clooney (37). Niet alleen mensen haalden de lijst. Ook animatiefiguur Homer Simpson (9), Kermit de Kikker (21) en tv-hond Lassie (26) worden genoemd als belangrijke televisie-iconen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen