Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dochters Willem Ruis te laat met rechtszaak

Shownieuws

Eva en Suus, dochters van quizmaster Willem Ruis, zijn te laat met de aanklacht wegens mishandeling tegen hun stiefmoeder Ellen Damsma. De feiten zijn verjaard.

De dochters van quizmaster Willem Ruis zijn te laat met de aanklacht wegens psychische en fysieke mishandeling tegen hun stiefmoeder Ellen Damsma. Dat meldt de Telegraaf vrijdag. De feiten waarvoor Eva en Suus Ruis de rechtszaak hadden aangespannen, zijn verjaard.

De vrouwen beweren na de dood van hun vader Willem in 1986 jarenlang psychisch en fysiek te zijn mishandeld door Damsma. Ook zou hun stiefmoeder miljoenen hebben verduisterd uit de erfenis van hun vader.

Eva en Suus, die respectievelijk 12 en 13 waren toen hun vader stierf, kwamen in april voor het eerst met de beschuldigingen naar buiten. Ze zouden zo lang gewacht hebben omdat ze bang waren de confrontatie met hun stiefmoeder aan te gaan. De rechtbank Amsterdam stelt echter dat ze de zaak eerder hadden moeten aankaarten. Damsma, managing director van de Nationale Postcode Loterij, heeft de beschuldigingen altijd ontkend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen