Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mary-Lou van Stenis in nieuwe Avro-comedy

Shownieuws

Mary-Lou van Stenis is vanaf 20 januari 2008 te zien in de nieuwe Avro-comedy Vreemde Eenden, net als Victor Löw. Dat heeft de Avro donderdag bekendgemaakt.

Mary-Lou van Stenis is vanaf januari te zien in de nieuwe Avro-comedy Vreemde Eenden. De actrice, die in het verleden speelde in de hitseries Vrienden voor het Leven en Spijkerhoek, heeft een hoofdrol naast Victor Löw. Dat heeft de Avro donderdag bekendgemaakt.

Vreemde Eenden gaat over Sam (Victor Löw), een alleenstaande vader die met zijn zoon Flip (Jasper Oldenhof) en dochter Marjolein (Saskia van der Heide) van Amsterdam naar Texel verhuist om een bed & breakfast te beginnen. Het gezin betrekt een vervallen boerderij naast VVV-medewerkster Laura, gespeeld door Van Stenis.

Melody Klaver zou aanvankelijk gestalte geven aan dochter Marjolein, maar zij trok zich terug uit het project. Vlak nadat ze haar medewerking had toegezegd, werd ze gevraagd om mee te doen aan het SBS-programma 'Sterren dansen op het ijs'. De jonge actrice wilde de twee uitdagingen combineren, maar al snel werd duidelijk dat dat een onmogelijke opgave zou zijn. Klaver koos voor het schaatsen, en liet de serie schieten.

"Mijn verstand zei de serie, maar mijn gevoel bleef bij het schaatsen", schrijft ze op haar weblog. "Doordat ik de laatste tijd door een vrij klote periode ben gegaan, heb ik voor mijn gevoel gekozen." Haar vriend Timo Smeehuijzen werd in juni gedood bij een zelfmoordaanslag in de Afghaanse provincie Uruzgan.

De eerste aflevering van Vreemde Eenden is op 20 januari te zien bij de Avro.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen