Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Weduwe Steve Irwin schreef boek over man voor fans

Shownieuws

Terri Irwin ziet het boek dat zij schreef over haar overleden man als een verplichting aan zijn fans. Steve 'Crocodile Hunter' Irwin overleed vorig jaar.

(Novum/AP) - Terri Irwin ziet het boek dat zij schreef over haar overleden man als een verplichting aan zijn fans. Steve 'Crocodile Hunter' Irwin kwam vorig jaar september op 44-jarige leeftijd om het leven na een steek van een pijlstaartrog. "Ik voelde een soort verplichting om iets te doen zodat mensen Steve beter kunnen leren kennen. Waar hij vandaan kwam, waar wij voor stond, en wat we wilden bereiken."

De 43-jarige moeder van twee begon daarom vier maanden na de dood van haar man met 'Steve and me: life with the Crocodile Hunter'. Het schrijven van het boek was geen eenvoudig proces. "Ik heb maandenlang alleen maar gehuild", vertelt Terri. "Herinneringen aan moeilijke periodes waren pijnlijk, maar herinneringen aan leuke periodes ook."

Het boek van de weduwe komt uit op 15 november, de dag die zij heeft uitgeroepen tot Steve Irwin Day. Op de website van de dierentuin bij Brisbane die zij samen met haar man leidde, vraagt Terri of iedereen op deze herdenkingsdag een kaki shirt wil dragen ter ere van Steve. De datum is gekozen omdat de favoriete schildpad van Steve op die dag is geboren. Het beest, dat naar de naam Harriet luisterde, overleed eerder dit jaar op 176-jarige leeftijd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen