Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vader geadopteerde zoon Madonna hoopt op hulp

Shownieuws

Vader van David Banda, die Madonna vorig jaar adopteerde uit Malawi, hoopt dat zijn zoon z'n biologische familie later zal helpen.

De vader van David Banda, het kindje dat Madonna vorig jaar adopteerde uit Malawi, hoopt dat zijn zoon zijn biologische familie later zal helpen. Dat vertelt Yohane Banda zondag in het Britse blad The People. "Als hij volwassen is, is hij een rijk man. Ik zal er dan misschien niet meer zijn, maar ik hoop dat hij de rest van de familie uit de armoede zal halen, zoals Madonna nu met hem heeft gedaan."

Banda hoopt dat zijn zoontje, die nu 2 is, nooit vergeet waar hij vandaan komt. "Madonna heeft me beloofd dat ze hem over zijn achtergrond zal vertellen", zegt hij. "Ik ga ervan uit dat hij hier later terugkomt, niet om te blijven, maar om zijn achtergrond te ontdekken." De man, die aardappel- en uienboer is, stond het kind af aan een weeshuis nadat de moeder van David een week na zijn geboorte overleed. Hij had geen geld om melk voor het kind te kopen.

De 33-jarige man zal zijn zoontje binnenkort eventjes in zijn armen kunnen sluiten, als het jongetje en zijn nieuwe moeder van Engeland naar Afrika reizen om de adoptie af te ronden. Het afgelopen jaar zijn Madonna en haar man Guy Ritchie nauwlettend in de gaten gehouden door de Malawische autoriteiten, voordat tot de officiële adoptie kon worden overgegaan. Een staatsambtenaar heeft nu een lovend rapport geschreven over het gezin waarin David terecht is gekomen. Daarom zou deze maand alles afgerond kunnen worden.

De biologische vader van David en de rest van de familie hopen dat de adoptie door wordt gezet. "We zien David al sinds vorig jaar oktober als het kind van Madonna. We bidden heel hard dat er niets in de weg van de adoptie komt te staan", vertelt hij. "Ik weet dat Madonna een nobele vrouw is."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen