Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Koningin Elizabeth uitgeroepen tot glamouricoon

Shownieuws

De Britse koningin Elizabeth is een van de meeste glamoureuze vrouwen van het moment. Ze staat op de glamourlijst van het Britse modeblad Vogue.

(Novum/AP) - De Britse koningin Elizabeth is een van de meeste glamoureuze vrouwen van het moment. Dat vindt althans de redactie van het Britse modeblad Vogue. De koningin staat op de lijst met vijftig meeste glamoureuze vrouwen van deze tijd van het blad.

Het tijdschrift, dat bekendstaat als een modebijbel, heeft voor het eerst een dergelijke lijst samengesteld. Die wordt gepubliceerd in het decembernummer, een speciale glamour-editie.

De 81-jarige Elizabeth II wordt door het blad geroemd omdat ze altijd glamour uitstraalt. Als ze haar kroonjuwelen draagt, maar ook 'als ze met haar gaatjesschoenen en een sjaal om haar hoofd op haar zomerverblijf Balmoral rondloopt'.

Volgens Vogue gaat glamour 'om hoe je iets draagt, niet om wat je draagt'. "Je kunt glamour niet kopen, en je kunt het niet na-apen." Andere vrouwen op de glamourlijst zijn onder anderen supermodellen Kate Moss, Claudia Schiffer en Naomi Campbell, en schrijfster Zadie Smith. Actrice Helen Mirren, die dit jaar een Oscar won voor haar vertolking van koningin Elizabeth in 'The queen', staat ook op de lijst.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen