Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Carolina Dijkhuizen ontroert in nieuwe musical

Shownieuws

Carolina Dijkhuizen raakt tijdens de voorstelling van 'Bubbling brown sugar' vaak een gevoelige snaar. "De reacties tijdens de try-outs zijn zo overweldigend."

Carolina Dijkhuizen raakt tijdens de voorstelling van de musical 'Bubbling brown sugar' regelmatig een gevoelige snaar bij haar publiek met de vertolking van het Billie Holiday-nummer 'God bless the child'. Dat merkt ze aan de reacties van de toeschouwers.

"Er kwam laatst een man, type vrachtwagenchauffeur, naar mij toe na de voorstelling die riep: je hebt me echt laten huilen bij dat nummer", vertelt de musicalster. "De reacties tijdens de try-outs zijn zo overweldigend. De mensen gaan compleet uit hun dak."

De musical met hits van bekende jazzartiesten speelt zich af in de jaren dertig in de New Yorkse wijk Harlem. Veel kleurlingen werden in die tijd gedwongen zich daar te vestigen tijdens de wederopbouw van New York. Om de huur te kunnen betalen, werden door de zwarte bevolking muziek- en dansavonden georganiseerd. Het succes van deze avonden was enorm en beroemde clubs openden vervolgens hun deuren voor artiesten als Billie Holiday, Duke Ellington en Ella Fitzgerald. Onderdeel van de show zijn bekende nummers als 'It don't mean a thing' (if you ain't got that swing)', 'Sweet Georgia Brown' en het titelnummer 'Bubbling Brown Sugar'.

De 27-jarige Dijkhuizen, die in de voorstelling de rollen vertolkt van de jonge Irene en Marsha, heeft de wijk Harlem zelf nooit bezocht. Dankzij haar jazzstudie aan het conservatorium in Groningen heeft ze wel veel affiniteit met het genre. "De muziek en de artiesten uit die periode waren de insteek van al mijn lessen op school en zijn uitvoerig behandeld tijdens de geschiedenislessen", legt ze uit. "Om dus in de huid van die mensen te kruipen en in die tijd te stappen, maakt de voorstelling met die lessen in mijn achterhoofd extra bijzonder."

Carolina werd bekend dankzij haar hoofdrollen in de musicals 'Aïda' en 'The Lion King'. Daarnaast was ze als actrice te zien in tv-series als 'Spangen', 'Spoorloos verdwenen' en 'Parels en zwijnen'. Momenteel speelt ze in de kinderserie 'The Sportlets', die wordt uitgezonden door Nickelodeon. Ook speelde ze rollen in de films 'Deuce Bigelow: European gigolo', 'Flirt' en 'Sl8n8'.

'Bubbling Brown sugar' werd vijftien jaar geleden voor het laatst opgevoerd in Nederland. Zondag gaat de nieuwe versie van de musical in première in de Goudse Schouwburg. Behalve voor Dijkhuizen zijn rollen weggelegd voor onder anderen Perry Dossett, Gino Emnes en Caroline Dest.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen