Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ad Arma is Kunstenaar van het Jaar

Shownieuws

Ad Arma is uitgeroepen tot Kunstenaar van het Jaar. De graficus, schilder en vervaardiger van beelden mag tienduizend euro mee naar huis nemen.

Ad Arma is uitgeroepen tot Kunstenaar van het Jaar. De graficus, schilder en vervaardiger van bronzen en keramische beelden mag tienduizend euro mee naar huis nemen. De verkiezing is een initiatief van de Stichting Kunstweek.

Henk Helmantel moet net als vorig jaar genoegen nemen met de tweede plaats. Nummer drie is dit jaar Anton Corbijn, de fotograaf en regisseur die momenteel hoge ogen gooit met zijn biopic 'Control'.

Talent van het Jaar is Casper Faassen. Hij ontvangt de prijs voor kunstenaars onder de 35 jaar. Co Westerik mag zichzelf briljanten kunstenaar noemen. Deze prijs wordt uitgedeeld aan een kunstenaar boven de 65 jaar.

De bekendmaking van de kunstenaar van het jaar is het startsein voor de Kunstweek. De week, die bedoeld is om kunst meer onder de aandacht van de mensen te brengen, duurt tot en met 11 november. Andere activiteiten zijn onder meer het Kunstweek Geschenk en het Kunstweek Boek.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen