Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gordon heeft geen spijt van Idols-kritiek

Shownieuws

Gordon laat zich niet intimideren door de bedreigingen die hij als nieuw jurylid van Idols heeft ontvangen. "Ik heb geen moment spijt van wat ik zeg."

Gordon laat zich niet intimideren door de bedreigingen die hij als nieuw jurylid van Idols heeft gekregen. "Ik heb die taak op me genomen en heb ook geen moment spijt van wat ik zeg", vertelde de zanger vrijdag tijdens een persconferentie voor zijn nieuwe show bij Radio 538. "Dit is gewoon wie ik ben."

De 39-jarige zanger maakte begin deze week bekend dat hij dreigmails had gekregen, waarna hij aangifte wilde doen bij de politie. Echt in gevaar is hij niet, meent Gordon. "Mensen moeten gewoon lekker blijven zeggen wat ze denken, want dat doe ik namelijk ook. Het zijn meestal heel simpele mensen die dat doen. Als ze echt kracht zouden zetten bij wat ze schrijven, dan zou ik nooit meer over straat durven."

Gordon heeft wel het idee dat de montage van de RTL 4-show een vertekend beeld geeft van zijn uitspraken. "Als je bepaalde uitspraken isoleert en dan uitvergroot en niet laat zien in het totaalplaatje, dan vind ik ze vrij hard overkomen", zegt hij. Kritiek kreeg hij vooral over zijn uitspraken tegen Idols-kandidaat Kuhki. Bij binnenkomst van het gehandicapte meisje sprak de zanger over een 'hinkstapsprong'. Ook vroeg hij haar of ze was vergeten haar snor te scheren.

Op de radio hoeft hij niet bang te zijn voor creatief knip- en plakwerk. Vanaf zaterdag zit hij bij Radio 538 wekelijks zelf achter de knoppen in het programma Gordon On Air. In 2001 was hij voor het eerst te horen bij 538, twee jaar vertrok hij naar Noordzee FM, waar hij tot 2005 het ochtendprogramma Goedemorgen Gordon presenteerde.

Zijn directheid maakt hem bij uitstek geschikt voor de radio, stelt hij. "Ik doe heel veel dingen tegelijk, maar radio heeft altijd een soort speciaal plekje in mijn hart omdat het heel puur en direct is." Zijn nieuwe baan zal niet botsen met zijn verplichtingen bij Idols. "De uitzendingen zijn live op zaterdag vanaf 15 december en die beginnen om 20.00 uur", vertelt hij. "Mijn uitzending duurt tot 18.00 uur, dus ik loop rechtstreeks door van de radio naar de tv."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen