Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Londens concert Led Zeppelin uitgesteld

Shownieuws

Het eenmalige concert dat Led Zeppelin op 26 november zou geven in Londen, is uitgesteld. Jimmy Page, gitarist van de Britse band, heeft zijn vinger gebroken.

(Novum/AP) - Het eenmalige concert dat Led Zeppelin op 26 november zou geven in Londen, is uitgesteld. Jimmy Page, gitarist van de legendarische Britse rockformatie, heeft zijn vinger gebroken en kan drie weken lang niet spelen. Het concert is verplaatst naar 10 december, zo maakte de organisatie vrijdag bekend.

Page liet in een verklaring weten teleurgesteld te zijn dat het concert moet worden verschoven. "Maar", zo zei hij, "Led Zeppelin heeft de lat voor zichzelf altijd heel hoog gelegd en we hebben het gevoel dat dit uitstel nodig is om mijn vinger de tijd te geven goed te herstellen, zodat we kunnen spelen op het niveau dat de band en onze fans gewend zijn."

Het eenmalige concert in de O2 Arena vindt plaats ter ere van Ahmet Ertegun, een van de oprichters van Atlantic Records, het label dat onder anderen Ray Charles en Aretha Franklin naar de top hielp. De platenbaas overleed vorig jaar op 83-jarige leeftijd. "Gedurende de Zeppelin-jaren was Ertegun een belangrijke bron van solidariteit", zei zanger Robert Plant. "Voor ons was hij Atlantic Records." Led Zeppelin ging in 1980 uit elkaar, na de dood van drummer John Bonham.

Naast Plant en Jimmy Page zal bassist John Paul Jones op het podium verschijnen. Jason Bonham neemt de plaats van zijn overleden vader in. Verder zullen tijdens het herdenkingsconcert Pete Townshend van The Who, ex-Rolling Stone Bill Wyman en de jonge Schotse zanger Paolo Nutini optreden. Nutini was de laatste Britse act die Ertegun contracteerde.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen