Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Avril Lavigne grote winnaar bij MTV Awards

Shownieuws

Avril Lavigne ging er donderdag vandoor met twee prijzen tijdens de MTV Europe Music Awards in München. Zo werd ze uitgeroepen tot soloartiest van het jaar.

Avril Lavigne ging er donderdagavond vandoor met twee prijzen tijdens de MTV Europe Music Awards in München. De punkpopzangeres werd uitgeroepen tot soloartiest van het jaar en kreeg een onderscheiding voor haar nummer 'Girlfriend'. Dit lied kreeg de titel 'meest verslavende nummer'.

Ook Muse werd twee keer in het zonnetje gezet. De rockband won de zogenaamde Headliner Award en kreeg de regionale prijs voor beste band van het Verenigd Koninkrijk en Ierland. De regionale prijs voor Nederland en België ging naar de symfonische metalband Within Temptation. De band kwam zaterdag nog met twee prijzen als grote winnaar uit de bus bij de TMF Awards.

Grote verrassing van de avond was Amy Winehouse. Slechts enkele uren voordat ze het podium beklom was haar optreden door MTV aangekondigd. Hoewel het de laatste tijd beter lijkt te gaan met de aan drank en drugs verslaafde zangeres, maakte ze een verstrooide indruk. Winehouse ging niet met lege handen naar huis. De artieste kreeg de Artist's Choice Award.

Andere winnaars waren Nelly Furtado, wiens cd 'Loose' werd uigeroepen tot album van het jaar, en Rihanna, die werd onderscheiden in de categorie Ultimate Urban. Linkin Park werd beloond met de award voor beste band.

De presentatie van de MTV Awards lag dit jaar in handen van rapper Snoop Dogg. Optredens werden verzorgd door onder andere Mika, Foo Fighters en Tokio Hotel.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen