Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuw album Radiohead toch in de winkels

Shownieuws

Radiohead heeft een contract getekend bij een platenmaatschappij. De deal met XL Recordings betekent dat het nieuwe album 'In rainbows' toch in de winkels komt.

Radiohead heeft alsnog een contract getekend bij een platenmaatschappij. De deal met het Britse label XL Recordings betekent dat het nieuwe album 'In rainbows' toch in de winkels komt te liggen. Dat meldt het Amerikaanse muziektijdschrift Billboard donderdag.

Aanvankelijk wilde de Britse rockband de distributie in eigen handen houden via zijn website, waar een digitale versie en een luxe cd-box verkrijgbaar zijn. Nu is besloten dat er toch een 'gewone' cd in de winkels komt te liggen.

Radiohead verraste de muziekindustrie onlangs door de digitale versie van het album voor een willekeurige prijs op de website aan te bieden. De cd-box van 'In rainbows', kon ook via de website worden besteld. Naar verwachting heeft de band daarmee al ongeveer 1,7 miljoen euro verdiend, al noemt de manager van Radiohead dit bedrag 'overdreven'.

Een partner voor de release in de Verenigde Staten is nog niet gevonden. Het is verder niet bekend wanneer de tastbare versie van 'In rainbows' in de winkels ligt, maar verwacht wordt dat dit 3 december wordt, de dag dat de luxe versie van het album waarschijnlijk beschikbaar komt.

Niet alleen Radiohead zoekt alternatieve manieren om de consument te bereiken. Zo gaf Prince een week voor de officiële release zijn album 'Planet earth' gratis weg bij de Britse krant The Mail on Sunday.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen