Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amy Winehouse in beroep tegen boete voor drugsbezit

Shownieuws

Amy Winehouse gaat in beroep tegen de boete die zij op 18 oktober in Noorwegen kreeg wegens marihuanabezit. De Noorse politie zou fouten hebben gemaakt.

(Novum/AP) - Amy Winehouse gaat in beroep tegen de boete die zij op 18 oktober in Noorwegen kreeg wegens marihuanabezit. Volgens Ole Kvelstad, de Noorse advocaat van de zangeres, heeft de politie fouten gemaakt.

Winehouse zou niet hebben begrepen dat, onder de Noorse wetgeving, het betalen van een boete gelijk staat aan het bekennen van schuld, wat ernstige consequenties kan hebben wanneer de Britse zangeres de Verenigde Staten in zou willen. De met verslaving kampende zangeres zou daarnaast zijn verhoord zonder de aanwezigheid van een tolk en advocaat.

Volgens een woordvoerder van de politie is Winehouse ondervraagd door een Engelssprekende politieagent die de aanklacht voor haar vertaalde. De agent zou de consequenties van het betalen van een boete aan haar hebben uitgelegd.

Als wordt besloten om de boete in te trekken, is het normaal gesproken de rechtbank die de oorspronkelijke aanklacht krijgt voorgelegd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen