Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Katja Schuurman voelt zich emotioneel labiel

Shownieuws

Katja Schuurman kan haar emoties maar moeilijk in toom houden. "Zo merk ik dat ik soms emotioneel labiel kan zijn. Dan zit ik ineens te huilen".

Katja Schuurman kan door haar drukke leven haar emoties maar moeilijk in toom houden. "Zo merk ik dat ik soms emotioneel labiel kan zijn. Dan zit ik ineens te huilen", vertelt ze deze week in de glossy Gala. "Er gebeurt zoveel in mijn leven en ik zie zoveel in de landen die ik bezoek voor mijn werk. Ik heb alleen te weinig tijd om het een plek te geven en dat is jammer."

Om een meer gebalanceerd leven te leiden, verdiept de 32-jarige actrice zich momenteel in tao. De Oosterse levensfilosofie draait om het in harmonie komen met de eeuwige wetten van de natuur. "Vantevoren niet bedenken welke kant het leven opgaat, maar het laten gebeuren", weet de brunette. "Daarin zijn nog hele werelden te ontdekken voor mij."

Eventueel leidt 'de weg', de letterlijke vertaling van tao, naar een bestemming buiten de showbizz. "Ik presenteer en acteer al heel lang, maar misschien ben ik wel in de wieg gelegd voor iets heel anders", stelt Schuurman, die momenteel samen met haar man Thijs Römer te zien is in de familiefilm 'Kapitein Rob en het geheim van professor Lupardi'. "Als ik de hele tijd ditzelfde werk blijf doen, kom ik daar nooit achter. Wie weet blijk ik wel een top-bollenplanter te zijn."

Haar gemoedstoestand houdt Schuurman duidelijk bezig. "Ik heb jarenlang zó hard gewerkt, was altijd maar op zoek, joeg iets na", zei ze eerder deze week in de Libelle. "Nu ben ik rustiger en dat maakt me beslist gelukkiger." Een voorzichtigheid op het professionele vlak moet haar beschermen tegen teveel stress. "Ik teken nooit contracten die langer lopen dan een jaar, dat vind ik te bindend. Ik wil nergens aan vastzitten, behalve aan Thijs."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen