Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Broadway-musicals weer van start na staking

Shownieuws

Op Broadway zijn weer musicals en toneelstukken te zien zijn. Na een staking van twee weken zijn producenten en hun personeel tot een overeenkomst gekomen.

(Novum/AP) - Op Broadway zijn donderdag weer musicals en toneelstukken te zien na een staking van ruim twee weken. Theaterproducenten en hun personeel zijn woensdagavond na maandenlange onderhandelingen tot een overeenkomst gekomen. De theaterindustrie en de stad New York zijn door de langdurige staking naar schatting vele miljoenen dollars misgelopen.

De twee partijen konden het lange tijd niet eens worden over de arbeidsvoorwaarden van het personeel dat zorgt voor decor, licht en geluid. De theaterproducenten wilden graag per voorstelling kunnen beslissen hoeveel mensen ze inhuren. Het personeel eiste een standaard aantal en een financiële tegemoetkoming als niet aan die eis werd voldaan.

De precieze details van de gesloten overeenkomst zijn nog onbekend. Naar verwachting zullen de meeste van de ruim 25 producties die stillagen donderdag weer worden opgevoerd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen