Kies je favoriete radiostation

Dossiers

O.J. Simpson pleit onschuldig

Shownieuws

O.J. Simpson heeft woensdag voor de rechter onschuldig gepleit. Hij wordt ervan verdacht een overval te hebben gepleegd op twee souvenirhandelaars.

(Novum/AP) - O.J. Simpson heeft woensdag voor de rechter verklaard niet schuldig te zijn aan ontvoering en het plegen van een gewapende overval. De voormalige football-ster wordt ervan verdacht op 13 september samen met vijf anderen een overval te hebben gepleegd op twee souvenirhandelaars in Las Vegas.

Volgens de 60-jarige Simpson haalde hij slechts enkele memorabilia op die hem toebehoorden. Het zou zijn gegaan om onder meer foto's en sporttrofeeën die een voormalige manager van Simpson zou hebben gestolen. Wegens zijn beruchte strafrechtelijke verleden, waarin hij onder meer terechtstond voor moord, hangt hem een levenslange gevangenis boven het hoofd als hij schuldig wordt bevonden.

Volgens zijn advocaat zal het zeer moeilijk worden om een jury samen te stellen. "Ik vind het heel belangrijk dat we twaalf mensen selecteren die naar het bewijs kunnen luisteren dat in de rechtszaal naar voren wordt gebracht", stelde hij woensdag. Hij wil ervoor waken dat juryleden zich te veel laten beïnvloeden door O.J.'s bedenkelijke reputatie.

Ook twee andere mannen die woensdag moesten voorkomen in verband met de zaak hebben verklaard onschuldig te zijn. Net als Simpson moeten zij op 7 april opnieuw voorkomen. In de strafzaak zijn 78 potentiële getuigen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen