Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Josh Groban was skeptisch over eigen kerstalbum

Shownieuws

Zanger Josh Groban twijfelde of hij wel een kerstalbum wilde maken. "Ik was skeptisch, iedereen kent die liedjes al", vertelt de 26-jarige muzikant.

De Amerikaanse zanger Josh Groban twijfelde of hij wel een kerstalbum wilde maken. "Ik was sceptisch over het maken van een kerstalbum", vertelt de 26-jarige muzikant. "Iedereen kent die kerstliedjes al en ik wilde niet dat het een cliché werd. Maar kerst is altijd een geweldige tijd voor mij geweest en de liederen zijn zulke klassiekers, dat ik het toch wilde doen. Het gaf me de kans om me alleen te richten op mijn zang en die prachtige melodieën."

Op 'Noel', de vierde cd van Groban, staan kerstklassiekers als 'Silent night', 'I'll be home for Christmas' en 'Ave Maria'. Een kerstalbum lijkt de lievelingsartiest van Oprah Winfrey op het lijf geschreven. Hij zet zich al tijden in voor de minder bedeelden in de samenleving en is daarmee een heuse belichaming van de kerstgedachte. "Ik ben opgegroeid met de boodschap dat als je zelf veel hebt, je ook geven kunt. Of dat nu betekent dat je de daklozen te eten geeft tijdens kerst of dat je geld geeft om kinderen in Afrika te helpen. Als je het zo getroffen hebt als ik, kun je ook anderen helpen."

Groban combineert zijn klassieke stem met een pop- en rockachtige arrangementen. Hij werd al op 17-jarige leeftijd ontdekt en heeft sindsdien opgetreden met grootheden als Celine Dion en Barbra Streisand. In mei stond hij in de Heineken Music Hall ter promotie van zijn vorige album 'Awake'. Naar eigen zeggen is de HMH uiterst geschikt voor de muziek die hij tegenwoordig maakt. "De HMH is erg casual", zegt hij. "Mensen weten soms niet zo goed of ze nu een klassiek concert of regulier popconcert van mij moeten verwachten. Een plek als de HMH zorgt voor een ontspannen en energieke sfeer."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen