Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Songtekst Ramses Shaffy wordt kunstwerk

Shownieuws

Ramses Shaffy heeft een songtekst ter beschikking gesteld voor een schilderij. Het werk, en dat van andere artiesten, is te koop op Personal-Artist.com.

Ramses Shaffy heeft een songtekst en zijn handschrift ter beschikking gesteld voor een schilderij. De organisatie Personal-Artist kwam met het idee voor de olieverfkunstwerken, die bestaan uit een combinatie van de songtekst en het handschrift van Nederlandse artiesten. Ook Thé Lau, Veldhuis & Kemphuis, Henk Westbroek en Ali B hebben hun medewerking verleend.

De lijn schilderijen heeft de titel 'Songs of silence' en heeft als doel muziek als tastbare kunstvorm persoonlijk te maken voor liefhebbers, die de werken onder meer via de website Personal-Artist.com kunnen bestellen. Vanaf volgend jaar wordt er regelmatig een nieuwe artiest aan het assortiment toegevoegd, onder wie mogelijk ook internationale sterren.

Andere Nederlandse muzikanten die hun songtekst in hun handschrift beschikbaar stelden zijn Fluitsma & Van Tijn, Syb van der Ploeg en Bennie Jolink.

Dinsdag ontvingen Veldhuis & Kemper hun kunstwerk al uit handen van initiatiefnemer Pieter-Bas van de Pol. Eerder deze week kreeg Ramses Shaffy zijn schilderij overhandigd en donderdag valt Thé Lau die eer te beurt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen