Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Biopic Bob Dylan favoriet voor Spirit Awards

Shownieuws

De Bob Dylan-film 'I'm not there' is de favoriet voor de Spirit Awards die 23 februari in Los Angeles worden uitgereikt. De film maakt kans op vier prijzen.

De Bob Dylan-film 'I'm not there' is de grote kanshebber voor de Spirit Awards. Dat maakte de organisatie van de prijzen voor onafhankelijke films dinsdag bekend. De film, die verschillende fases in het leven van muzieklegende Bob Dylan toont, is genomineerd in vier categorieën.

De biopic maakt kans op prijzen in de categorieën beste film, beste vrouwelijke bijrol voor Cate Blanchett, beste mannelijke bijrol voor de jonge acteur Marcus Carl Franklin en beste regie voor Todd Haynes. De film wint ook de eerste Robert Altman Award. De prijs, voor films die conventies doorbreken, is vernoemd naar de in 2006 overleden regisseur van de televisieserie MASH, die zich lange tijd inzette voor onafhankelijke films.

Andere kanshebbers in de categorie voor beste film zijn 'Juno', 'A mighty heart', 'Paranoid park' en 'The diving bell and the butterfly'. Laatstgenoemde film is tevens genomineerd voor beste regie (Julian Schnabel), beste cinematografie en beste scenario.

Actrice Sienna Miller maakt kans op een Spirit Award voor beste vrouwelijke hoofdrol, voor haar rol in de film 'Interview'; de Amerikaanse remake van de film van Theo van Gogh. Ze neemt het in die categorie op tegen onder anderen Angelina Jolie en Ellen Page.

De 23e editie van de Spirit Awards vindt op 23 februari plaats in Los Angeles, daags voor de Oscaruitreikingen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen