Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Staking Broadway duurt voort

Shownieuws

Onderhandelingen tussen Amerikaanse theaterproducenten en hun personeel zijn opnieuw stukgelopen. Dat meldt het Amerikaanse filmvakblad Variety.

Onderhandelingen tussen Amerikaanse theaterproducenten en hun personeel zijn dinsdagochtend opnieuw stukgelopen. Dat meldt het Amerikaanse filmvakblad Variety. Als gevolg van een staking van het personeel dat zorgt voor decor, geluid en licht, liggen meer dan 25 musicals en toneelvoorstellingen op Broadway al ruim twee weken stil.

Ook na een marathonsessie van dertien uur konden de twee partijen het niet eens worden over de arbeidsvoorwaarden. De producenten willen graag per voorstelling kunnen beslissen hoeveel mensen ze inhuren. Het personeel ziet graag een standaard aantal.

Wanneer de partijen opnieuw om de tafel zullen gaan zitten, is nog onduidelijk. De staking heeft al een flink gat geslagen in de opbrengsten. De week rond de feestdag Thanksgiving, die donderdag werd gevierd, is normaal één van meest lucratieve periodes van het jaar. Als de staking voortduurt tot in de kerstperiode, kunnen de gevolgen desastreus zijn voor Broadway.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen