Kies je favoriete radiostation

Dossiers

George Clooney geëerd door Nobelprijswinnaars

Shownieuws

George Clooney wordt 13 december door een comité van Nobelprijswinnaars geëerd voor zijn inzet voor vrede in Darfur. Ook acteur Don Cheadle wordt dan geëerd.

George Clooney wordt binnenkort door een comité van Nobelprijswinnaars geëerd voor zijn inzet voor vrede in het door oorlog verscheurde Darfur. Dat meldt de website van mensenrechtenorganisatie The Community maandag. Ook acteur Don Cheadle, bekend van de film 'Hotel Rwanda', wordt geëerd door de groep die onder andere bestaat uit Michail Gorbatsjov, Jimmy Carter, de Dalai Lama en aartsbisschop Desmond Tutu.

Clooney en Cheadle worden geprezen om hun inzet voor vrede in Darfur. "Ze hebben mensenlevens gered en het leed van slachtoffers verlicht", licht het comité toe. "Het raakt me wanneer artiesten als Clooney en Cheadle hun beroemdheid gebruiken om de meest kwetsbare mensen de helpende hand toe te reiken", zegt aartsbisschop Tutu. De afgelopen twee jaar hebben de acteurs door de Afrikaanse regio gereisd. Daar spraken ze onder meer met regeringsleiders om de schrijnende situatie aan het licht te brengen.

De prijs wordt 13 december voor de achtste keer vergeven, tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van Nobelprijswinnaars in Rome. Clooney en Cheadle krijgen de prijs uit handen van Gorbatsjov en Walter Veroni, de burgemeester van Rome.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen