Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rol voor Rutger Hauer in 'Bruidsvlucht'

Shownieuws

Rutger Hauer vertolkt een rol in de Nederlandse film 'Bruidsvlucht'. Hij is in de historische film te zien naast Willeke van Ammelrooy en Pleuni Touw.

Rutger Hauer vertolkt een rol in de Nederlandse speelfilm 'Bruidsvlucht'. Dat heeft producent IDTV Film dinsdag bekendgemaakt. Hij is in de historische film te zien naast Willeke van Ammelrooy, Pleuni Touw, Waldemar Torenstra en Karina Smulders.

De 63-jarige Hauer is al sinds 1980, toen hij meespeelde in 'Spetters', niet meer in een Nederlandse film te zien geweest. Onlangs werd bekend dat hij een rol speelt in de experimentele film 'Oogverblindend'.

'Bruidsvlucht' is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een luchtrace van Londen naar Nieuw-Zeeland die plaatsvond in 1953. Aan boord van het winnende vliegtuig van KLM zaten tientallen jonge vrouwen die op weg waren naar hun verloofden die hen vooruit waren gereisd.

De film is een productie van regisseur Ben Sombogaart, die ook het veelgeprezen 'De tweeling' maakte. Met een budget van 6,4 miljoen euro is 'Bruidsvlucht' één van de duurste Nederlandse speelfilms ooit. Vanaf 10 september zijn opnames gaande in de studio en op locatie in Luxemburg en Nieuw-Zeeland. De film moet eind volgend jaar in de bioscoop te zien zijn.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen