Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Thijs Römer heeft diepwatervrees

Shownieuws

Thijs Römer speelt in 'Kapitein Rob en het geheim van professor Lupardi' een stoere zeebonk. In het echte leven heeft de 29-jarige acteur echter diepwatervrees.

Thijs Römer mag in 'Kapitein Rob en het geheim van professor Lupardi' dan een stoere zeebonk spelen, in het echte leven is Römer geen waterheld. "Ik heb echt heel erg diepwatervrees", zei de 29-jarige acteur maandag bij de première van de familiefilm. "Mocht er ooit een deel twee van deze film komen, dan hoop ik dat ik niet dagen op open zee hoef te zitten." Ook Katja Schuurman, de vrouw van Römer en diens tegenspeelster in de film, bevestigt zijn watervrees. "Ik noem hem wel eens de zeehomo", zegt de 32-jarige schone gniffelend.

'Kapitein Rob en het geheim van professor Lupardi', is gebaseerd op de populaire strip van tekenaar Pieter Kuhn en journalist Evert Werkman, waarvan tussen 1945 en 1966 meer dan zeventig verhalen verschenen. Hoewel er meerdere malen plannen zijn geweest om de avonturen te verfilmen, was het dit jaar dan eindelijk zover. In het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam ging de film in première.

De aanwezige BN'ers waren voornamelijk nieuwsgierig om Katja en Thijs samen op het scherm te zien. "Ik denk dat ze van het scherm gaan spatten", zei modeontwerper Percy Irausquin. Ook Marco Borsato was benieuwd. "Katja en Thijs zijn zo fantastisch; die twee zouden enkel met z'n tweeën de film al moeten kunnen dragen." Zijn vrouw, Leontine Borsato, die onlangs te zien was in de kinderfilm 'Plop en de pinguin', vindt de samenwerking knap. Ze ziet zichzelf nog niet zo snel samenwerken met Marco. "Ik geloof dat Marco en ik lekker ons eigen ding moeten doen", zei ze. "Er zouden best wel eens wat discussies kunnen komen."

Carice van Houten lijkt zo'n samenwerking juist erg leuk. "Eigenlijk ben ik wel een beetje jaloers op Thijs en Katja", zegt de succesvolle actrice. "Ik zou het ook wel heel erg leuk vinden om samen met mijn vriendje in een film te spelen." Mocht dat ooit gebeuren dan zou het niet helemaal de eerste samenwerking zijn. Haar huidige vriend, de Duitse Sebastian Koch ontmoette ze namelijk op de set van Paul Verhoeven's 'Zwartboek'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen