Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Youp van 't Hek: hoogste tijd voor eigen glossy

Shownieuws

Youp van 't Hek heeft maandag zijn eigen glossy gepresenteerd. "U heeft recht op het interessante leven van Youp van 't Hek", vertelde de cabaretier maandag.

Youp van 't Hek heeft een eigen glossy. "U heeft recht op het interessante leven van Youp van 't Hek", vertelde de cabaretier maandag tijdens de presentatie van het eenmalige tijdschrift in het Amsterdamse restaurant Le Garage.

Volgens de 53-jarige Van 't Hek is Nederland toe aan de Youp. "Nu we weten dat Gullit meer een billen- dan een borstenman is, dat Linda zich heel lekker voelt als moeder maar ook nog weleens een stoute vrouw wil zijn, dat Catherine als ze 's morgens meedoet aan Nederland in Beweging nog steeds geen urineverlies heeft en dat Heleen het liefst dampend wordt uitgewoond door negen Bokito's tegelijk, werd het tijd dat ook ik, Youp van 't Hek, een eigen glossy kreeg", meent de komiek.

Aan het blad, dat gezien moet worden als een parodie op de bestaande bladen van BN'ers, werkten veel bekende namen mee. Onder anderen Paul de Leeuw, Marco en Leontine Borsato en Tom Egbers lieten zich fotograferen voor het eerste en laatste blad van de cabaretier.

Borsato is onder de indruk van het blad. Hij werkte mee met de fotoreportage 'Kerst met de Borsato's'. "Het is bijzonder komisch en echt Youp", vindt hij. Een 'Marco' zit vooralsnog niet in de planning. "Daar heb ik nog nooit over nagedacht", zegt hij. "Op dit moment niet, maar wie weet."

Concurrent Catherine Keyl werd door showbizzprogramma RTL Boulevard gevraagd om de verslaggeving van de presentatie van de 'Youp' te doen. "Ik vond het zo'n grappig idee, ik heb meteen ja gezegd", vertelt de presentatrice, die zelf de 'Catherine' uitgeeft. Keyl is niet boos dat Van 't Hek haar een beetje belachelijk maakt met zijn parodie. "Natuurlijk maakt hij lelijke opmerkingen tegen mij, maar zolang tachtigduizend mensen iedere maand mijn blad lezen, wat kan mij dan die ene Youp van 't Hek dan schelen", lacht ze.

Youp van 't Hek is in zijn nopjes met de 'Youp'. De vraag of hij in navolging van zoveel andere BN'ers ook met een reallifesoap op de proppen komt, brengt hem even van zijn à propos. "Ik ga erover nadenken", lacht hij.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen