Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jackson Five weer bijeen voor tournee

Shownieuws

The Jackson Five komen volgend jaar samen voor een reünietournee. Daarin is ook Michael Jackson betrokken. Dat zegt Jermaine Jackson tegen BBC 6 Music.

The Jackson Five komen volgend jaar samen voor een reünietournee. Ook Michael Jackson neemt daaraan deel. Dat zegt Jermaine Jackson tegen BBC 6 Music. "Michael is erbij. Dat moet hij wel. Hij is een Jackson."

Jermaine laat weten dat er al over mogelijke concertdata is gesproken en dat de optredens 'ergens in 2008' moeten gaan plaatsvinden. "We vinden dat we dit nog één keer moeten doen", zegt de zanger en gitarist over de reünie. "Dat zijn we de fans en het publiek verschuldigd."

The Jackson Five bestaat verder uit uit broers Tito, Marlon, Jackie en Randy. In de jaren zeventig vierde de groep zijn hoogtijdagen, met hits als 'I want you back', 'ABC', 'Can you feel it' en 'Ben'. De laatste toer was in 1984, ter promotie van het album 'Victory'. Op de laatste avond van die tournee kondigde Michael aan de groep te verlaten. Zijn soloalbum 'Thriller', de best verkochte plaat aller tijden, was toen al uit. The Jackson Five brachten in 1989 nog één album uit, '2300 Jackson street', om er een jaar later definitief de brui aan te geven.

De geruchten over een reünie doen al jaren de ronde. Jermaine bevestigt dat een eerder plan daartoe vertraging heeft opgelopen door beschuldigingen van kindermisbruik aan het adres van Michael, die daarvan overigens in 2005 werd vrijgesproken.

Ook onthult Jermaine dat er er mogelijk nieuw materiaal van de groep op komst is. Daar werken de broers momenteel aan in de studio.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen