Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Toevenaarssprookjes J.K. Rowling in beperkte oplage

Shownieuws

J.K. Rowling heeft een boek geschreven met vijf tovenaarssprookjes. 'The tales of Beedle the Bard' is verschenen in een oplage van slechts zeven exemplaren.

(Novum/AP) - J.K. Rowling heeft een kinderboek geschreven met vijf sprookjes uit de magische wereld van Harry Potter. Het handgeschreven en door Rowling geïllustreerde 'The tales of Beedle the Bard' is verschenen in een oplage van slechts zeven exemplaren. Eén exemplaar wordt geveild voor een goed doel. De andere zes stuks heeft Rowling weggegeven.

De speciale editie van het boek is gebonden in Marokkaans leer en versierd met zilver en edelstenen. De veiling, die van start gaat met een bedrag van 43 duizend euro, vindt op 13 december plaats bij Sotheby's in Londen. De opbrengst gaat naar The Children's Voice, dat in 2005 werd opgericht door Rowling. De stichting streeft ernaar minderbedeelde kinderen in Europa te helpen.

'The tales of Beedle the Bard' speelt een belangrijke rol in het zevende en laatste deel in de boekenreek over tovenaarsleerling Potter, dat onlangs verscheen. In 'Harry Potter and the deathly hallows' laat het overleden schoolhoofd Albus Dumbledore het sprookjesboek na aan Hermione Granger. In het boek wordt slechts één van de vijf sprookjes genoemd, 'The tale of the three brothers'.

Woensdag werd bekend dat Rowling een rechtszaak heeft aangespannen tegen een kleine Amerikaanse uitgeverij, die van plan is een lexicon uit te geven over de populaire boekenreeks. Volgens de Britse schrijfster heeft zij het intellectuele alleenrecht op de verhalen en karakters uit de boeken. Rowling onthulde in mei dat ze plannen heeft om een encyclopedie te schrijven over de wereld van Harry Potter.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen