Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Prinses Diana was niet zwanger toen ze stierf

Shownieuws

Prinses Diana vertoonde geen tekenen van zwangerschap toen ze in 1997 omkwam bij een auto-ongeluk. Dat zegt de anatoom patholoog die haar lichaam onderzocht.

(Novum/AP) - Prinses Diana vertoonde geen tekenen van zwangerschap toen ze in 1997 in Parijs omkwam bij een auto-ongeluk. Dat zegt de anatoom patholoog die haar lichaam heeft onderzocht maandag.

Robert Chapman, die getuigt in het nieuwe gerechtelijke onderzoek naar de dood van Diana en haar vriend Dodi al Fayed, zei dat er echter in een vroege fase van een zwangerschap niet altijd zichtbare tekens zijn dat er een kind op komst is. Hij onderzocht de baarmoeder en eierstokken van Diana, maar niets duidde op een zwangerschap. Alleen als het vruchtje jonger was dan zeven dagen, zou Diana zwanger kunnen zijn geweest. Na de zevende dag zijn er meestal duidelijke tekens dat een vrouw in verwachting is.

De vader van Dodi, Mohammed al Fayed, is ervan overtuigd dat het koppel slachtoffer is geworden van een samenzwering die is beraamd door prins Philip, de echtgenoot van koningin Elizabeth. Al Fayed denkt dat Diana zwanger was van Dodi, wat volgens hem aanleiding was voor de intrige.

Het nieuwe onderzoek, waartoe begin dit jaar werd besloten, moet uitwijzen wanneer, waar en hoe de slachtoffers zijn omgekomen. Centraal staat de zwangerschap en het vermeende plan van Dodi en Diana de volgende dag hun verloving aan te kondigen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen