Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oprah Winfrey bezoekt misbruikte scholiere

Shownieuws

Oprah Winfrey heeft een leerling van haar Zuid-Afrikaanse meisjesschool bezocht. Het meisje beschuldigde een leidster van de opleiding van seksueel misbruik.

Oprah Winfrey heeft een bezoek gebracht aan een leerling van haar Zuid-Afrikaanse meisjesschool. Het 12-jarige meisje beschuldigde een leidster van de Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls van seksueel misbruik.

De ontmoeting, die volgens de vader van het meisje emotioneel was, zou soepel zijn verlopen. "Het ging heel goed", vertelt hij aan het Amerikaanse tijdschrift People. "We hebben twee uur gepraat en ik waardeer het zeer dat Oprah de tijd voor ons heeft genomen."

Het is de eerste keer dat het meisje en haar ouders met de talkshowkoningin hebben gepraat over het incident. "Ik ben blij dat Oprah nu onze kant van het verhaal heeft gehoord", zegt de vader, die anoniem blijft. "We kunnen het nu afsluiten."

De meisjesschool in Johannesburg opende in januari op feestelijke wijze haar deuren. In oktober werd bekendgemaakt dat een leidster was geschorst wegens wangedrag. Ze zou haar leerlingen hebben mishandeld en een van hen hebben misbruikt. De leidster kwam in de cel terecht, maar werd begin deze maand op borgtocht vrijgelaten.

Behalve de beschuldigde leidster, zijn de directrice van de school en minstens één andere leidster op non-actief gesteld. Hen wordt kwalijk genomen dat ze niet hebben ingegrepen, ondanks klachten van leerlingen.

Het misbruikte meisje krijgt via school therapie, net als leerlingen die werden mishandeld door de 27-jarige leidster.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen