Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ook naakte Angelina verliest van 'Alles is liefde'

Shownieuws

'Alles is liefde' staat voor de zeven achtereenvolgende week op één in de box office. De romantische komedie heeft nu bijna zeven miljoen euro omgezet.

Zelfs een levensechte animatieversie van een naakte Angelina Jolie in 'Beowulf' kan niet voorkomen dat de Nederlandse komedie 'Alles is liefde' ook deze week op één staat in de box office. Het is de zevende achtereenvolgende week dat de romantische komedie, naar een scenario van Kim van Kooten, de lijst films met de hoogste omzet aanvoert. De totaalopbrengst van 'Alles is liefde' staat nu op 6,8 miljoen euro.

Op twee in de filmlijst debuteert 'motion capture'-film 'Beowulf. In de film van regisseur Robert Zemeckis zijn bewegingen van acteurs opgenomen in de computer en vervolgens bewerkt tot animaties. Van de film wordt ook een 3D-versie vertoond. Naast Jolie zijn hoofdrollen weggelegd voor Ray Winstone en Robin Wright Penn.

'American ganster', waarin Russell Crowe als goudeerlijke politieagent de praktijken van ganster Denzel Washington omver probeert te werpen, zakt van de tweede naar de derde plaats. De vierde plaats in de box office is voor 'Waar is het paard van Sinterklaas'.

De verfilming van 'De scheepsjongens van Bontekoe', naar het beroemde boek van Johan Fabricius, is uiteraard ook van Nederlandse bodem. De film van Steven de Jong komt binnen op de vijfde plaats in de lijst.

De overige Nederlandse producties in de top twintig zijn 'Timboektoe' (11) en 'Control' (20), de film van Anton Corbijn over Joy Division-zanger Ian Curtis.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen