Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oprah opnieuw bovenaan lijst rijkste tv-sterren

Shownieuws

Oprah Winfrey is de best betaalde televisiester in de VS, stelt het blad Forbes. Ze verdiende het afgelopen jaar een slordige 184 miljoen euro.

Oprah Winfrey is de best betaalde televisiester in de Verenigde Staten. Met een jaarinkomen van bijna 184 miljoen euro voert de talkshowkoningin de jaarlijkse lijst aan van rijkste tv-persoonlijkheden van het Amerikaanse tijdschrift Forbes. De inkomens van de rest steken daar schril bij af: de nummer twee op de lijst, Jerry Seinfield, moet het met 43 miljoen euro doen met liefst vier keer zo weinig.

Simon Cowell, de bedenker van Idols, staat met bijna 32 miljoen euro op de derde plaats, David Letterman krijgt met ruim 28 miljoen euro de vierde plaats toebedeeld en de top vijf wordt met meer dan 22 miljoen euro gecompleteerd door Donald Trump.

De andere rijke tv-sterren in het lijstje zijn Jay Leno (22 miljoen euro), Dr. Phil (ruim 21 miljoen euro), Judy Sheindlin (21 miljoen euro), George Lopez (ruim 18 miljoen euro) en Kiefer Sutherland (ruim 15 miljoen euro).

Oprah is geen vreemde in de lijstjes die Forbes zoal samenstelt. In januari prijkte ze ook al boven aan het rijtje van rijkste vrouwen in de showbusiness, met een geschat vermogen van anderhalf miljard dollar. Haar dagelijkse talkshow trekt alleen al in de VS zo'n dertig miljoen kijkers per week.

Komiek Jerry Sienfeld heeft her grootste deel van zijn vermogen te danken aan de herhalingen van de tv-komedie Seinfeld, die tot op heden in verschillende landen dagelijks worden uitgezonden.

Muziekmagnaat Simon Cowell, de enige Brit in de lijst, is rijk geworden van de door hem bedachte tv-formats van onder meer Idols en America's got Talent, die in landen over de hele wereld gretig aftrek vonden. Ook werkt hij als producent voor platenlabel Sony/BMG, waar hij onder meer Il Divo contracteerde.

In juli voerde Oprah al de lijst aan van het Amerikaanse blad TV Guide, dat haar jaarlijkse inkomen schatte op ruim 189 miljoen euro.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen