Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Guus Meeuwis terug op Rigter Festival

Shownieuws

Guus Meeuwis keert terug op rigter! live, het festival ter nagedachtenis aan dj Wim Boerrigter. In 2005 was hij ook op de eerste editie van het festival.

Guus Meeuwis keert volgende maand terug op rigter! live, het festival ter nagedachtenis aan radiomaker Wim Boerrigter. In 2005 was de Brabantse zanger ook op de eerste editie van het festival. Boerrigter, die bekend werd als Wim Rigter, overleed eind 2004 op 37-jarige leeftijd aan de gevolgen van slokdarmkanker. De opbrengst van het festival gaat naar KWF Kankerbestrijding.

Rigter! live vloeide voort uit een feest dat Boerrigter twee weken voor zijn overlijden gaf. Een jaar later werd de traditie begonnen. De eerste twee edities van het festival leverden zo'n 35 duizend euro op voor de kankerbestrijding.

Op de derde editie van het festival worden verder optredens gegeven door Ilse DeLange, George Baker, Jeroen van der Boom, Van Velzen en Alain Clark. Ook Krezip en Racoon treden op. Verder is Van Dik Hout er weer bij, net als op de eerste en tweede editie van het festival.

Wim Rigter werd onder meer bekend als presentator van de radioprogramma's 'Nachtdienst' en 'Arbeidsvitaminen.' Alle artiesten op het festival spelen daarom niet alleen twee eigen nummers, maar ook een 'Arbeidsvitaminenklassieker'.

Het festival wordt maandag 12 november rechtstreeks uitgezonden op 3FM. De kaartverkoop start maandag.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen