Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Salah Edin grootste kanshebber bij Urban Awards

Shownieuws

Salah Edin is de grootse kanshebber van de Urban Awards 2007 van BNN. Hij is in zes van de acht categoriën genomineerd, waaronder voor beste album en video.

Salah Edin is de grootse kanshebber van de Urban Awards 2007, die jaarlijks worden vergeven door jongerenzender BNN. De Nederlands-Marokkaanse rapper is met zijn album 'Nederlandse grootste nachtmerrie' in zes van de acht categorieën genomineerd, waaronder die voor beste album en beste video.

De subsidie voor de videoclip van zijn nummer 'Het land van...' zorgde dit jaar voor Kamervragen van de SGP-fractie. In de video zouden aspecten van de Nederlandse samenleving aan bod komen die zouden kunnen leiden tot radicalisering onder moslimjongeren.

In de categorie voor beste album moet Edin het opnemen tegen onder anderen Typhoon en Pete Philly & Perquisite. Voor de prijs voor beste video strijdt hij tegen onder anderen Raymzter ft Chris Hinze en Opposites.

De uitreiking van de Urban Awards is op 7 november in de Rotterdamse Cruise Terminal. Muziekfans kunnen tot 31 oktober op de website van BNN stemmen op hun favoriet. De jongerenzender heeft de awardshow in het leven geroepen om de urban cultuur in Nederland een breder podium te geven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen