Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Elizabeth Taylor gehuldigd voor liefdadigheidswerk

Shownieuws

Elizabeth Taylor is gehuldigd voor haar inzet voor de strijd tegen aids. De 75-jarige diva ontving tijdens een benefietbijeenkomst een prijs voor haar inzet.

(Novum/AP) - Elizabeth Taylor is donderdag gehuldigd voor haar werk in het kader van de strijd tegen aids. Ze ontving tijdens de 25e editie van een benefietbijeenkomst van warenhuisketen Macy's in Santa Monica in Californië een prijs voor haar jarenlange inzet.

De 75-jarige diva begon begin jaren tachtig geld in te zamelen voor de strijd tegen aids toen een van haar beste vrienden, acteur Rock Hudson, aan de ziekte bleek te lijden. Hudson overleed in 1985.

Taylor zei dat de houding tegenover hiv en aids in de loop der jaren ten goede is veranderd. "Ik kreeg deuren in mijn gezicht gesmeten en telefoons werden opgehangen", vertelde ze over de beginjaren van haar liefdadigheidswerk. De actrice zei verder nog lang niet te willen stoppen met haar strijd tegen hiv en aids.

La Taylor, die gekleed was in een koffiekleurige japon bezaaid met diamanten, maakte een stralende en opgewekte indruk. Ze wilde niet ingaan op haar vermeende relatie met zakenman Jason Winters. Gevraagd of ze van plan is na acht gestrande huwelijken ooit nog in het huwelijksbootje te stappen riep Taylor: "Neeeeeee!", en begon daarop hardop te lachen.

Het lijkt fysiek ook beter te gaan met de actrice. Het lukte haar, weliswaar met ondersteuning, zelfstandig het podium op te lopen. Eerder verscheen ze in het openbaar in een rolstoel.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen