Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Cesar Zuiderwijk krijgt Haagse cultuurprijs

Shownieuws

Cesar Zuiderwijk, de drummer van Golden Earring, krijgt de Cultuurprijs van de stad Den Haag. Aan de onderscheiding is een bedrag van 25 duizend euro verbonden.

Cesar Zuiderwijk, de drummer van Golden Earring, krijgt de Cultuurprijs van de stad Den Haag. Dat maakte de gemeente vrijdag bekend. Aan de onderscheiding is een geldbedrag van 25 duizend euro verbonden. Ook krijgt de muzikant een sculptuur van de Haagse kunstenaar Pierluigi Pompei.

De 49-jarige Zuiderwijk, die sinds 1970 bij Golden Earring speelt, wil de prijs gebruiken voor muziekonderwijs aan verstandelijk gehandicapten. "Mijn eerste opwelling is om iets te doen voor mensen voor wie de drempel hoog is om muziekles te nemen", zei hij vrijdag op Radio 1.

Volgens de artiest helpt het maken van muziek geestelijk gehandicapten om een normaal leven te leiden. Ook mensen die een arm of been missen kunnen rekenen op de steun van Zuiderwijk. Hij wil graag instrumenten laten aanpassen, zodat bijvoorbeeld iemand met één arm kan drummen.

De cultuurprijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan mensen die veel betekenen voor de Haagse cultuur. De onderscheiding ging eerder naar cabaretier Paul van Vliet en beeldend kunstenaar Auke de Vries.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen