Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gerard Joling niet op zoek naar voetbalhomo

Shownieuws

Gerard Joling is niet op zoek naar de ultieme voetbalhomo. Hij zou dat doen voor de website tweekeergeelisrood.nl, maar de zanger ontkent: "Klinkklare onzin."

Gerard Joling is niet op zoek naar de ultieme voetbalhomo. Hij zou dat doen voor de voetbalsite tweekeergeelisrood.nl, maar de zanger ontkent: "Dit is klinkklare onzin", briest hij. "Ik heb ooit eens voor de grap bij vrienden in Schagen een filmpje opgenomen voor een journalist die daar aanwezig was. Dat was dus gewoon voor de lol."

Op internet is een filmpje te zien dat zo is gemonteerd, dat het lijkt alsof Joling zijn medewerking verleent aan de zoektocht. "De persoon die dit naar buiten heeft gebracht, dacht waarschijnlijk leuk te zijn", zegt de zanger. "Het is een uit de hand gelopen grap."

Volgens Joling is er nooit sprake geweest van een programma-idee. Tijdens het gesprek vroeg de journalist hoe Geer dacht over homo's in de voetballerij. "Ik heb toen gezegd dat ik me niet kan voorstellen dat er in die tak van sport geen homo te vinden zou zijn. Het is alleen geen tak van sport om daarvoor uit te komen."

Gerard is niet blij met alle commotie die door het filmpje is veroorzaakt. "Het is niet aan mij of aan wie dan ook om iemand zijn geaardheid naar buiten te brengen", zegt hij. "Het is aan eenieder om daar wel of niet open over te zijn."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen