Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuwe film Coppola op Filmfestival van Rome

Shownieuws

De nieuwe film van Francis Ford Coppola gaat in première tijdens het Filmfestival van Rome. 'Youth without youth' is de eerste film van Coppola in tien jaar.

(Novum/AP) - De nieuwe film van Francis Ford Coppola gaat volgende maand in première tijdens het Filmfestival van Rome. Dat maakte de organisatie van het evenement donderdag bekend. 'Youth without youth' is de eerste film van de filmveteraan in tien jaar, sinds de thriller 'The rainmaker'.

De film draait om een professor, gespeeld door Tim Roth, die in de Tweede Wereldoorlog moet vluchten voor de nazi's. De film is gebaseerd op een boek van de Roemeense filosoof Mircea Eliade. De opnamen vonden in Roemenië plaats. De film doet niet mee aan de officiële competitie van het festival.

Ook 'Elizabeth: the golden age', met een hoofdrol voor Cate Blanchett, zal buiten competitie worden vertoond. De film van de Indiase regisseur Shekhar Kapur is het tweede deel in een trilogie over de Britse koningin Elizabeth I, die in de vijftiende eeuw regeerde.

Naast Blanchett zullen Clive Owen, Reese Witherspoon, Tim Robbins, Sean Penn, Halle Berry, Robert Redford, Jane Fonda en Sophia Loren over de rode loper in Rome paraderen. Ook regisseuse Sofia Coppola, de dochter van Francis Ford, maakt haar opwachting.

Het Filmfestival van Rome, dat dit jaar voor de tweede maal wordt georganiseerd, vindt plaats van 18 tot en met 27 oktober.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen