Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bollywoodster Shilpa Shetty opgepakt in India

Shownieuws

Shilpa Shetty ondervindt nog altijd gevolgen van de pakkerd die ze maanden geleden kreeg van Richard Gere. De Bollywoodactrice werd woensdag gearresteerd.

(Novum/AP) - Shilpa Shetty ondervindt nog altijd gevolgen van de pakkerd die ze maanden geleden kreeg van filmster Richard Gere. De Bollywoodactrice werd woensdag gearresteerd op het vliegveld van Mumbai en ze mocht het land niet verlaten. Dat maakte haar woordvoerder donderdag bekend.

De 32-jarige schone werd na korte tijd weer vrijgelaten en mocht zich bij haar gevolg voegen. Shetty was op weg naar Berlijn, waar zaterdag de Europese première van haar musical 'Miss Bollywood' plaatsvindt. Van 2 tot en met 6 december zingt ze voor een Nederlands publiek in het World Forum Theater in Den Haag.

Gere zoende en knuffelde Shetty in april publiekelijk, tijdens een bijeenkomst voor de bestrijding van aids in New Delhi. De stunt had woeste protesten van conservatieve hindoes tot gevolg. Het publiekelijk uiten van affectie is in India nog altijd een taboe.

Een plaatselijke rechtbank verordende de arrestatie van Gere en Shetty en verbood de actrice om het land te verlaten. Het hooggerechtshof verwierp de beslissing al snel, maar die beslissing zou woensdag niet zijn opgedoken in het computersysteem van de immigratiedienst op het vliegveld in Mumbai. Volgens een woordvoerder van Shetty wil de actrice het incident aankaarten bij de autoriteiten.

Shetty werd begin dit jaar een internationale ster na haar deelname aan het Britse Celebrity Big Brother. Ze werd de winnares van de realityshow, nadat die in opspraak was geraakt wegens racistische pesterijen aan het adres van de Indiase filmster.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen