Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Undercover Lover: minder verleiding en meer spel

Shownieuws

De deelnemers van Undercover Lover hebben het weer zwaar te verduren gehad. "Het wordt een beetje een psychologisch spel", zegt presentator Co Rowold.

De deelnemers van het tweede seizoen van Undercover Lover hebben het weer zwaar te verduren gehad. "Het wordt een beetje een psychologisch spel", zegt Co Rowold, die dit jaar samen met de Belgische Véronique de Kock de presentatie in handen heeft. "Vorig jaar was het wat meer verleiding."

In Undercover Lover moeten twee Belgische en drie Nederlandse koppels zich op een prachtige locatie in Spanje twee weken lang voordoen als vrijgezel in een groep van tien singles. Het is de bedoeling dat de zogenoemde 'undercover lovers' hun relatie zo lang mogelijk verborgen weten te houden voor de andere kandidaten. De uiteindelijke winnaar gaat naar huis met honderdduizend euro. De deelnemers van het nieuwe seizoen, dat donderdagavond start op Veronica, suggereren dat het spel slimmer en verstandiger gespeeld is dan bij de eerste editie.

Was het vorig jaar nog zo dat de partners van de 'undercover lovers' in de zogenoemde partnervilla lijdzaam moesten toezien hoe hun wederhelften het spel speelden, dit jaar wordt hen een actievere rol toebedeeld. "Ze kunnen nu op een bepaald aantal momenten tijdens het programma ingrijpen", vertelt de 30-jarige Rowold. "Ze kunnen bijvoorbeeld met hun partner chatten, ze kunnen hun partner op een gegeven moment ook echt zien en ze mogen hun partner bespioneren."

Vrijgezel Fen vindt net als Rowold dat het psychologische aspect van het spel meer naar voren komt in het tweede seizoen. "Het is heel heftig geweest. Het is echt een mindgame geworden. Ik leefde in een paradox", vertelt ze. "Niemand geloofde dat ik echt tien jaar vrijgezel ben, en dat is heel raar. Je moet jezelf plotseling gaan bewijzen." Dat ze al zo lang single is, werkte juist tegen haar. "Iedereen had zoiets van: wat is dat voor een vaag wijf, tien jaar single, dat kan toch niet."

De koppels zelf vonden het naar eigen zeggen allemaal een geweldige ervaring. Ze zagen het programma niet als een gevaar voor hun relatie. "Dat het een relatietest zou kunnen zijn is totaal niet in mijn hoofd opgekomen", zegt de 22-jarige Yvette, wier vriend Bas het programma direct vol bravoure begon. "Ik weet wat we aan elkaar hebben. Wat ik natuurlijk wel minder vond, was dat ik hem met iemand anders zag zoenen. Daar was ik toch wel even van geschrokken."

Ook de andere Nederlandse koppels zeggen het programma zonder kleerscheuren te zijn doorgekomen. Malou en Patrick spreken vol vertrouwen over hun relatie. "Ik denk wel dat wij er sowieso het beste uitgekomen zijn", vertelt Patrick. "Natuurlijk zijn er wel dingen gebeurd, maar met Malou is helemaal niets gebeurd. Niet dat ik weet in ieder geval."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen