Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gouden plaat voor Simply Red

Shownieuws

Het album 'Stay' van popgroep Simply Red heeft de gouden status behaald. Sinds de release in maart zijn er meer dan 35.000 exemplaren verkocht.

Het album 'Stay' van popgroep Simply Red heeft de gouden status bereikt. Het magische aantal van 35.000 verkochte exemplaren is overschreden. Zanger Mick Hucknall en zijn mannen ontvangen het edelmetaal zondag uit handen van Carlo Boszhard en Irene Moors in het tv-programma Life& Cooking.

'Stay' kwam uit in maart en is het laatste studioalbum van de Britse band. Eind oktober meldde de 47-jarige Hucknall dat voor Simply Red in 2009, na 25 jaar, het doek valt.

De roodharige zanger gaat zich richten op zijn solocarrière. Onlangs nam hij zijn eerste soloalbum op, dat een eerbetoon is aan blues- en r&b-artiest Bobby Bland. Nog onbekend is wanneer en op welk label het album verschijnt.

Simply Red brak in 1985 door met de single 'Money's too tight (to mention)'. De band scoorde verder hits als 'Fairground', 'Sunrise' en 'Fake'. De naam van de band is geïnspireerd op het rode haar van Hucknall, zijn liefde voor de voetbalclub Manchester United, waarvan de clubkleur rood is, en zijn politieke voorkeur voor links.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen