Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Blokker beboet om verkoop Harry Potter-boek

Shownieuws

Winkelketen Blokker krijgt een boete omdat zij exemplaren van de nieuwste Harry Potter hebben verkocht voor de officiële verkoop. Die start vrijdagnacht.

Winkelketen Blokker krijgt een boete omdat zij exemplaren van het nieuwste Harry Potter-boek heeft verkocht voordat de officiële verkoop mag starten. Uitgeverij De Harmonie heeft alle winkels een embargo opgelegd tot vrijdagnacht 00.01 uur. Een filiaal van Blokker in Winschoten heeft per abuis woensdag al vier boeken verkocht.

Volgens de uitgever is contractueel vastgelegd dat bij schending van het embargo boetes worden uitgedeeld van vijfduizend euro per verkocht boek. Of de boete voor Blokker daarmee op twintigduizend euro komt, staat nog niet vast. Wel wordt er beboet, omdat de uitgever zijn contract wil naleven. Vooral met het oog op een mogelijk nog te verschijnen encyclopedie over Harry Potter.

'Harry Potter en de Relieken van de Dood' is het zevende en laatste deel in de reeks boeken over tovenaarsleerling Harry Potter. Bij de kassa van Blokker stond een geopende doos waarop het embargo staat gedrukt, aldus een Blokker-zegsman. Klanten hebben het personeel hierop gewezen, maar toen waren er al vier exemplaren verkocht. Blokker spreekt van een pure vergissing en zegt niet blij te zijn met de situatie. De gang van zaken wordt onderzocht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen