Kies je favoriete radiostation

Dossiers

The Beatles gaan eindelijk digitaal

Shownieuws

Paul McCartney verwacht dat de muziek van de Beatles vanaf volgend jaar digitaal verkrijgbaar is. "Het duurt niet lang meer", zo verklaarde de ex-Beatle.

Paul McCartney verwacht dat de muziek van de Beatles vanaf volgend jaar eindelijk digitaal verkrijgbaar is. "Het duurt niet lang meer", zegt de zanger tegen muziektijdschrift Billboard. "Het staat in de startblokken. Er zijn nog wat kleine dingen waar aandacht aan besteed moet worden, maar ik ben er vrij zeker van dat het in 2008 gaat gebeuren." Dan kunnen Beatlefans eindelijk legaal de muziek van de legendes uit Liverpool downloaden.

Volgens de 65-jarige muzikant waren contractuele zaken de reden voor de vertraging rond het aanbieden van de muziek via het internet. Bovendien vindt hij dat een dergelijke onderneming nauwgezet plaats moet vinden. "Je moet zoiets gewoon goed doen" vertelt hij. "Je wilt zoiets cools niet doen om drie jaar later te denken: waarom hebben we dat in vredesnaam gedaan?"

Deze maand nog verscheen er een dvd en een uitgebreide versie van het 21e soloalbum van McCartney, 'Memory almost full'. De dvd, getiteld 'The McCartney years', bevat videoclips, bonusmateriaal en concertopnamen van de solocarrière van de zanger. McCartney twijfelde eerst of hij de dvd wel zag zitten. "Het zijn toch een beetje je memoires. Je wil eigenlijk wachten tot je gestopt bent."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen